Om onze lokale en nationale stakeholders officieel te informeren, is op donderdag 13 juni een kick-off van het project gehouden. Dit viel samen met een landelijke dag over banen en vaardigheden in Nederland waar initiatieven van Rotterdam, Amsterdam en andere steden en organisaties, zoals Schiphol Airport, werden getoond.

De kick-off vond plaats in het gebied van Strijp-S, een gebied in Eindhoven dat bekend staat om zijn hoog geconcentreerde technologische start-ups.

Het evenement werd geopend door Yassin Torunoglu, de wethouder van de gemeente Eindhoven, die de strategische betekenis van dit project voor de gemeente, maar ook voor de regio, uitlegde.

“Waar ik echt door geïnspireerd ben, is dat dit project echt iets nieuws probeert. Innovatie is nodig om de ontwikkeling op de arbeidsmarkt te stimuleren.”

Een van de sprekers was Ton Wilthagen, hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg en toonaangevend in Nederland op het gebied van arbeidsmarktontwikkelingen. Hij vertelde over de uitdagingen van het project en sprak zijn geluk uit over de mate waarin de samenwerking op zowel lokaal als nationaal niveau is begonnen.

“Dit project staat niet op zichzelf, het levert een belangrijke bijdrage aan een ontwikkeling, zowel nationaal als internationaal, van een gouden standaard; een paspoort van individuele vaardigheden, zo ontworpen dat het lokaal, nationaal en op grotere schaal kan worden gebruikt.

Het evenement werd bijgewoond door 85 vertegenwoordigers van zowel lokale als nationale belanghebbenden en triple helix-organisaties. Velen van hen bleven om hun middag voort te zetten om zich onder te dompelen in de regionale en nationale ontwikkelingen en er waren interessante discussies over hoe ze zowel regionaal als nationaal konden samenwerken aan deze initiatieven.

Bekijk deze video om een ​​indruk te krijgen van de kick-off van Passport for Work. Als je meer informatie wilt over wat er die middag is gezegd, is hier een uitgebreidere video beschikbaar (geen ondertitels, maar twee sprekers zijn in het Engels – Tim Caulfield en Ton Wilthagen).